Informatie en Social Media

Website Bomenrecht.nl

Deze website is bedoeld om de meest voorkomende vragen te beantwoorden die kunnen spelen als een boom een onderwerp wordt van een juridisch geschil. De onderwerpen zijn in hoofdlijnen beschreven en verwijzen naar belangrijke uitspraken van rechters. De website is niet bedoeld om antwoord te geven op alle vragen. Dat is ook niet mogelijk. Iedere boom en iedere situatie is anders. Het boek “Bomen en wet” gaat dieper in op de juridische materie en kunt u bestellen via deze website. Via het Twitter-account van Bomenrecht.nl kunt u op de hoogte blijven van juridisch bomennieuws en recente uitspraken. Mr. Becht van Ten Holter Noordam Advocaten schreef ter gelegenheid van kerst 2021 nog een blog over kerstbomenrecht.

Advocaat mr. Jilles van Zinderen

De teksten van deze website zijn opgesteld door mr. Jilles van Zinderen, advocaat bij Monte Legal in Utrecht en de specialist in Nederland op het gebied van bomenrecht. Als advocaat staat mr. Van Zinderen vaak partijen bij als het gaat om conflicten met een (hoofd)rol voor één of meer bomen. Hij kan partijen adviseren maar als advocaat kan hij zijn cliënten zonodig ook bijstaan bij de rechtbank. Als spreker heeft hij al vaak juridische presentaties gegeven, onder andere voor de Nederlandse Boominfodag, de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen, de DAS en de stichting Verenigd Register van Taxateurs. Daarnaast heeft hij publicaties op het gebied van bomenrecht geschreven, onder andere voor het tijdschrift Bomen van de Kring Praktiserende Boomverzorgers, het tijdschrift Boomzorg, de Nederlandse Dendrologische Vereniging en Tuin & Landschap. Ook is mr. Van Zinderen lid van de CROW-werkgroep “Standaardisatie Boomveiligheidscontrole”. Ook is hij (gast)docent bij de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp bij de HBO-leergang Bomen en stedelijke omgeving, bij Yuverta, bij IPC Groene Ruimte en bij TerraNext.

Vragen?

Mocht u naar aanleiding van deze website nog vragen hebben of informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met mr. Van Zinderen via jilles@monte.legal via het telefoonnummer 088-2060606.

DIRECT CONTACT
HAUT Legal & Tax
Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht NL
 
030-2718844
jilles@hautlegal.nl